polikistik over sendromu adet sancısı Options
polikistik over sendromu adet sancısı Options
Blog Article
Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çAlright kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.
Uzmanlar dış gebeliğin ciddiye alınması gereken bir durum olduğu uyarısında bulunurken, tanı için geç kalınması dahilinde iç kanama nedeniyle hayati risk oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.
four haftalık dış gebelik belirtileri nelerdir? 4 haftalık gebelikte dış gebelik belirtileri henüz var olmayabilir. Ancak dış gebelik yaşayan kadınlarda hafiften şiddetliye değişebilen ve aralıklı ya da sürekli olan karın veya pelvik ağrı, pembe, kahverengi ya da kırmızı renkte vajinal lekelenme veya hafif kanama ve mide bulantısı ya da kusma gibi belirtiler yaşayabilir.
İki ay sonra şiddetli kasık ağrısı ile hastanrye gittiğimde hcg degeri tekrar 600e çıkmış. Akşam eve geldiğimde adet kanaması gibi bir kanamam oldu ağrım geçti. İc kanama geçirme ihtimalim var mı? Bu hcg değeri tekrar düşer mi
Ancak kesinlikle bu testler gebeliğin Web olarak ne durumda olduğunu söyleyemez. Sadece kanda yükselen hormondan gebeliğin olup olmadığı kan testleri ile anlaşılır ki zaten dış gebeliklerde de erken gebelik belirtileri vardır. Sağlıklı olarak döllenmesi tamamlanan yumurta sadece sağlıklı olarak gelişimini rahimde sürdürür ve ancak bu şekilde bir bebek oluşarak dünyaya gelebilir.
Nadiren dış gebelik sonucu tahriş olan diyafram omuz ağrısına sebep olabilir. Mide bulantısı ve kusma da hamilelik belirtisiyle karıştırılabilen bir başka semptomdur. Baş dönmesi, halsizlik veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtileri arasındadır. İdrar yaparken ya da bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık da yaşanabilir.
Eğer ilaç tedavisi yapıldıysa en az 3 ay ara verilmesi gereklidir, ama daha kısa bir süre içinde hamilelik oluştuysa bebekte kesinlikle bir sorun olur anlamına gelmez.
Tedavi seçenekleri, dış gebeliğin boyutuna ve konumuna, ayrıca kadının sağlığına ve gelecekteki doğurganlığını koruma isteğine bağlıdır.
Dış gebelik tehlikeli mi? Dış gebelik rahim dışında bir yerde gelişen ve hayati tehlike oluşturan bir durumdur. Bu da genellikle tüplerde meydana gelir. Yani evet dış gebelik tehlikelidir.
Dış gebelik normal gebelik gibi sağlıklı ilerleyemez. Döllenmiş yumurta hayatta kalamaz ve büyüyen doku tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.
Ektopik gebelik yaklaşık olarak her eighty gebelikten birini etkiler ve bazı kadınlar için hayati tehlike oluşturabilir. Normal hamilelik belirtileri ile benzerlik göstermesi sebebiyle ektopik gebeliğin farkına varılması genellikle zordur. Ektopik gebeliğin tehlikelerinden korunmanın en iyi yolu adet gecikmesi durumunda hemen doktora başvurmaktır. Bu şekilde erken teşhis edilen ektopik gebelik kadına ve fallop tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Kasık Ağrısı: Gebeliğin başında kasıklarda, kalça ve dış gebelik görülme sıklığı belde hafif ağrılar olabilir. Bunlar rahmin büyümesine ve onu tutan bağların gerilmesine bağlı olarak oluşur. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahim büyürken, etrafındaki organları normal yerlerinden biraz uzağa itecektir. Bu organları tutan kas ve liflerde aşırı gerilme olacaktır.
Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve anne adayını ciddi risklerle karşı karşıya bırakabilir.
Şiddetli Karın Ağrısı: Dış gebelik, genellikle karın bölgesinde şiddetli ağrıya neden olur. Bu ağrı, bir tarafta yoğunlaşabilir ve zamanla artabilir. Karın ağrısı dış gebeliğin en yaygın belirtisidir ve hemen tıbbi gardenım gerektirir.